Critici meedogenloos voor 'Resident Evil: Welcome To Raccoon City', publiek iets milder

Critici meedogenloos voor 'Resident Evil: Welcome To Raccoon City', publiek iets milder

We zijn blijkbaar te hoopvol geweest...

De Resident Evil-films met Milla Jovovich (grotendeels gemaakt door manlief Paul W.S. Anderson) staan nou niet bepaald te boek als cinematografische hoogtepunten, maar vermakelijk waren ze wel, gezien de fanbase en totale box-office van $1,2 miljard dollar.

Critici waren niet te spreken over geen van de films en de hoop was dan ook dat de nieuwste reboot van Johannes Roberts, getiteld Welcome To Raccoon City, dus de ultieme verbetering zou worden.

Helaas lijkt niets minder waar. Op het moment van schrijven staat de (jaja, daar is hij weer!) Rotten Tomatoes-score op 26%. Dit is weliswaar hoger dan de beoordelingen voor Apocalypse (19%), Afterlife (21%) en Extinction (25%), maar lager dan Retribution (28%) en het origineel (36%).

Nooit gemaakt voor de inhoudelijke boodschap
En aangezien de film pas net twee dagen draait, kan dit nog verder zakken. Het "best" beoordeelde hoofdstuk is nog steeds The Final Chapter met een bedenkelijke 37%.

Aan de positieve kant lijken de kijkers meer gecharmeerd van Welcome To Raccoon City. Zij beoordelen hem met 58%, hoewel dat nou ook niet echt denderend te noemen is. Vanaf 2 december mogen jullie oordelen!

NieuwsFilm

meest populair