Critici meedogenloos voor 'Resident Evil: Welcome To Raccoon City', publiek iets milder

We zijn blijkbaar te hoopvol geweest...

Arjen Rooseboom 27 november 2021 15:23 in Algemeen
De Resident Evil-films met Milla Jovovich (grotendeels gemaakt door manlief Paul W.S. Anderson) staan nou niet bepaald te boek als cinematografische hoogtepunten, maar vermakelijk waren ze wel, gezien de fanbase en totale box-office van $1,2 miljard dollar.

Critici waren niet te spreken over geen van de films en de hoop was dan ook dat de nieuwste reboot van Johannes Roberts, getiteld Welcome To Raccoon City, dus de ultieme verbetering zou worden.

Helaas lijkt niets minder waar. Op het moment van schrijven staat de (jaja, daar is hij weer!) Rotten Tomatoes-score op 26%. Dit is weliswaar hoger dan de beoordelingen voor Apocalypse (19%), Afterlife (21%) en Extinction (25%), maar lager dan Retribution (28%) en het origineel (36%).

Nooit gemaakt voor de inhoudelijke boodschap
En aangezien de film pas net twee dagen draait, kan dit nog verder zakken. Het "best" beoordeelde hoofdstuk is nog steeds The Final Chapter met een bedenkelijke 37%.

Aan de positieve kant lijken de kijkers meer gecharmeerd van Welcome To Raccoon City. Zij beoordelen hem met 58%, hoewel dat nou ook niet echt denderend te noemen is. Vanaf 2 december mogen jullie oordelen!

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Terwijl ik de sets echt tof vind! Van wat ik op de foto's heb gezien! Het is jammer dat ze nog steeds niet weten hoe ze een goede videogame film moeten maken.

Resident Evil kan een prima zombiefilm zijn met enkele BOW's. Gelukkig zijn de games een stuk beter.

Goku32

Avatar

Ereptile, je moet de trailer gaan checken dat zegt al genoeg

Ereptile

Avatar

@Goku32, die trailer heb ik inderdaad ook gezien... toen was mijn hoop op een goede RE film al verdwenen. Ook mede door de casting trouwens. Hannah John-Kamen als Jill en die acteur die ze voor Leon S Kennedy hebben gekozen.... gewoon nee!

Lurking metafan

Avatar

Ach, ik ga hem toch wel zien, al was het maar uit nostalgie en gaming sentiment.
Er waren genoeg scenes die erg herkenbaar waren vanuit de games, dus ook al is de cast anders dan verwacht, de setting is wel goed overgekomen.

Ik verwacht dat het geen genre topper zal zijn, maar wel beter dan welke RE film dan ook die door Anderson geproduceerd is.

Jkorpor030

Avatar

Ik vond de films juist erg leuk. Verhaal zat goed in elkaar enzo. Ok ze volgen niet precies het verhaal van de games maar wouden nou eenmaal een vaste hoofdrol en verzonnen zo Alice.

NieuwsFilm

meest populair