'Baywatch'-babe Donna D'Errico ging bijna nat op set

Een opmerkelijk weetje.

Een opmerkelijk nieuwtje over Baywatch-babe Donna D'Errico. Zij blijkt helemaal niet te kunnen zwemmen. Dat biechtte de actrice zelf op in een interview met Fox News.

"Ik hoefde alleen te slagen voor een zwemtest", vertelt de actrice aan Fox News over haar auditie voor de populaire serie. "Allemaal leuk en aardig, maar ik kon helemaal niet zwemmen. Ik was - zonder gekheid -doodsbang voor water. Ik durfde niet eens mijn voeten in het water te steken".

Leugentje om bestwil
D'Errico heeft dan ook een leugentje om bestwil moeten verkopen aan de zwemcoach van de Baywatch-productie. "Toen hij me vroeg of ik kon zwemmen, loog ik maar gewoon. Ik hoefde alleen wat basisvaardigheden te kennen overigens, niets technisch of zo".

"Je wordt onderdeel van de best bekeken serie ter wereld", vervolgt de 53-jarige ster. "Ik kon die kans niet aan me voorbij laten gaan".

Betrapt
"Als we dan 's morgens vroeg een warming-up moesten doen in het zwembad, hield ik me vast aan de rand als een doodsbang kind. De coach spoorde me aan om een paar baantjes te trekken, maar ik kon de rand niet loslaten, want dan zou ik verdrinken".

Uiteindelijk had de trainer door wat er aan de hand was. "Hij maande me om uit het zwembad te komen, omdat hij inmiddels ook wel doorhad dat ik helemaal niet kon zwemmen", vertelt ze.

D'Errico maakte zich direct zorgen om haar baan. "Hij reageerde verbaasd toen ik hem vroeg of hij dit aan de producenten zou vertellen. Dat ging hij inderdaad doen. De serie ging immers over strandwachten".

Trainen, trainen, trainen
Daarna stortte de actrice zich volledig op het volgen van zwemlessen. "Ik trainde vijf dagen in de week en die trainingen begonnen om vijf uur in de ochtend".

Enkele weken later moest ze opnieuw afzwemmen, maar ook die test haalde ze helaas niet. Ze volgde meer lessen en haalde daarna haar test maar net. En wat maakt het ook uit, want uiteindelijk zou D'Errico tussen 1996 en 1998 in de serie te zien zijn.

"Tot op heden kan ik nog niet zwemmen. Ik ben gewoon bang van water", aldus D'Errico.

NieuwsFilm

meest populair