150 miljoen verlies voor 'No Time to Die' is dikke onzin

MGM reageert op de situatie dat Bond 25 verlies zou hebben geleden.

Bram de Groot 28 november 2021 21:30 in Algemeen
Een paar dagen geleden berichtten we dat No Time to Die zo'n $100 miljoen verlies zou leiden ondanks dat de film de hoogst scorende Hollywoodfilm aan de wereldwijde bioscoopkassa's is. Andere bronnen komen zelfs tot een verlies van wel $150 miljoen.

Volgens de berichten zouden de productie, marketing en distributie van No Time To Die uiteindelijk $900 miljoen hebben gekost en de opbrengst komt tot op heden niet verder dan $730 miljoen. Het lijkt allemaal een maf rekensommetje. Variety sprak erover met een woordvoerder van MGM.

MGM: gewoon winstgevend!
"Naamloze en niet-geïnformeerde bronnen suggereren dat de film geld verliest. Deze zijn ongegrond en eenvoudiger gezegd, niet waar," zei de woordvoerder van MGM.

"De film heeft onze verwachtingen voor de bioscooprun in dit tijdsbestek ver overtroffen. Het is de best scorende Hollywoodfilm op de internationale markt geworden en passeert 'F9' om de meest winstgevende Hollywoodfilm te worden sinds de pandemie."

"Nu de Premium Video on Demand-release van de film al flink wat thuiskijkers trekt, blijft de film ook in de bioscoop goed presteren. No Time To Die levert winst op voor MGM, zowel als een individuele filmtitel als als onderdeel van MGM's ongelooflijke bibliotheek," voegde de woordvoerder toe.

Dus zo blijkt... No Time to Die kostte een bak geld, maar er wordt ook een flinke bak geld opgehaald aan de bioscoopkassa's en via On Demand, en het lijkt erop dat de film dus geen financiele flop is.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Matige film met een voorspelbaar einde.

Thijsp007

Avatar

Gelukkig maar ik zou niet weten hoe een leven zonder James bond eruit zou zien

Ludeejee

Avatar

@Gigan72 Ik vond het een goede film, ondanks dat ie absoluut niet is zoals ik vind dat Bond moet zijn. Maar dat einde? Je kan niet zeggen dat het einde voorspelbaar was. Misschien als dit de eerste Bondfilm is die je gezien hebt, maar als je een echte Bondfan bent, en er flink wat gezien hebt (vooral ook van het pre-Craig tijdperk) was dit het meest onverwachte einde wat deze film ooit had kunnen hebben.

NieuwsFilm

meest populair