Keanu Reeves recenseert 'Dune' in één woord

De acteur is ook niet iemand van veel woorden.

Jim Pedd 28 November 2021 22:30 in Algemeen
Er is een maand verstreken sinds Denis Villeneuve's Dune in de bioscoop verscheen. De nieuwe verfilming van Frank Herbert's boek uit 1965 doet het bij zo'n beetje iedereen goed lijkt het wel.

Acteur Keanu Reeves ging in een reactie in op Dune. Tijdens een uitgebreid interview met Esquire liet hij weten hoe de film beviel. En in één woord recenseert hij Dune: "geweldig".

Dune-film
Dat Reeves zo positief is over Dune is natuurlijk een mooie reactie. Heel wat mensen zijn het eigenlijk ook wel met hem eens dat het een behoorlijk goede film is en gelukkig maar, want Dune moet een vervolg krijgen dat eind 2023 in de bioscoop draait.

De film Dune van regisseur Villeneuve is het eerste van twee delen om het boek van Herbert te verfilmen.

Het eerste deel is vooral de opzet van het verhaal en het opbouwen van een mooie en geloofwaardige wereld waarin de hoofdpersonen leven. De tweede film zal laten zien of Paul Atreides de messiah is en duikt in zijn pogingen om samen met de Fremen de Harkonnens te verjagen van Arrakis.

Ook liet Villeneuve in een interview al eens weten dat de nieuwe Dune-film wat hem betreft een stuk meer epische actie krijgt en ergens ook leuker wordt om naar te kijken.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

baron nostalgia

Avatar

Ik hoop dat hij een rol krijgt in dune part 2

Gigan72

Avatar

Beste film van 2021

rainking

Avatar

Ergens verwachtte ik dat hij het 'breathtaking' zou vinden.

Dust1981

Avatar

"Filmtotaal schrijft artikel over quote van één woord"

Thiver

Avatar

Ik had eigenlijk gerekend op “wow”…

Robbepost

Avatar

Zeker Gigan72.
Gisteren Venom LTBC zien dat is de slechtste. Wat een lelijk en schreeuwerig gedrocht zeg....... en dat haalt dan veel meer geld binnen...... best triest (millennials? Smiley face )

centr1no

Avatar

De nieuwe verfilming van Frank Herbert's boek uit 1965 doet het bij zo'n beetje iedereen goed lijkt het wel.
Ik vind het zo vreemd dat er telkens weer naar het boek verwezen wordt alsof het een goede verfilming daarvan zou zijn.
De film is qua stijl, sfeer en vormgeving helemaal van Villeneuve en het verhaal is gereduceerd tot de belangrijkste plotpunten. Daarbovenop is alles compleet ontdaan van contrasten en extremiteiten.
Het is daarmee helemaal geen goede verfilming van het boek.
Op veel fronten was de versie van 1984 daarin veel beter.

Ik begrijp de algemene positiviteit voor deze film niet.
Het verhaal stelt niets (meer) voor omdat je totaal geen details krijgt over wat er aan de hand is en het na 2,5 uur alsnog aan voelt als een inleiding naar het werkelijke verhaal.
Er is amper karakterontwikkeling. Je krijgt van geen enkel karakter een idee van wat er in hun omgaat. Op het eind is de hoofdpersoon nog steeds een vreemde voor je.
Mede daardoor zijn alle acteurs zo vlak als een vel papier. Ze spelen hun rol allemaal (behalve Bautista) geloofwaardig maar hebben gewoon niets te doen.
De special effects zijn passend maar totaal niet bijzonder en het overal design is minimalistisch, grijs en ronduit saai.
Mooie plaatjes alom maar ook over het algemeen niets bijzonders.
Voor iets dat een episch scifi epos moet zijn is alles veel te monotoon. Emotieloos, humorloos, kleurloos, contrastloos.
Hetgeen op het scherm gebeurd wordt nooit significant.
Villeneuve kan op zijn eigen manier heel veel sfeer aan een film geven maar overdaad schaad.

Pepej

Avatar

Whoaa

Tawnyn

Avatar

Ik vond de nieuwe Dune niet slecht maar nu ook weer niet zo geweldig.

Ik blijf de Lynch versie nog steeds de beste vinden, die in mijn ogen ook het dichtst bij het eerste boek komt.
Villeneuve doet het niet al te slecht maar 2,5 uur om maar halverwege het eerste boek te komen vind ik er wel over maar verzekert hem wel van een franchise natuurlijk.

NieuwsFilm

meest populair