'Dune' bereikt een mooie mijlpaal aan de box office

'Dune' bereikt een mooie mijlpaal aan de box office

In de Verenigde Staten staat Dune nu op 100 miljoen dollar.

Denis Villeneuve's film Dune doet het behoorlijk goed aan de box office. Vandaag heeft de film de grens van 100 miljoen dollar bereikt aan de Amerikaanse box office.

Dune is gebaseerd op het gelijknamige boek van Frank Herbert uit 1965. We volgen het leven van de jonge Paul Atreides en zijn familie - House Atreides - die nu de heersers worden van de woestijnplaneet Arrakis. De schurkachtige Baron harkonnen, die de heerser was, werkt achter de schermen aan een plan om hen uit te schakelen.

Dune box office
Dune bereikte in de Verenigde Staten de grens van 100 miljoen dollar aan de box office. Wereldwijd staat 'ie in totaal op 370 miljoen dollar.

Daarmee bereikte de film dat bedrag het snelst van alle HBO-films die uitgebracht zijn het afgelopen jaar. Eerder was het 'record' in handen van Godzilla vs. Kong.

Beide films kwamen tegelijk uit in de bioscoop, en op streamingdienst HBO Max. De vrees was dat dit grote gevolgen zou hebben voor de box office van films, maar dat lijkt nog best redelijk mee te vallen.

Dune krijgt een vervolg, dat in de loop van 2023 te zien moet zijn en volgend jaar al opgenomen wordt door Villeneuve en z'n cast.

NieuwsFilm

meest populair