Dé reden waarom James Gunn geen Joker wilde hebben in zijn 'The Suicide Squad'

Dé reden waarom James Gunn geen Joker wilde hebben in zijn 'The Suicide Squad'

De regisseur wil zich focussen op andere personages.

James Gunn kwam dit jaar met zijn The Suicide Squad. Zijn film was een soft reboot van David Ayer's versie uit 2016. Gunn wist grote, nieuwe namen te strikken, maar bracht ook meerdere, bekende gezichten terug, maar daar hoort Jared Leto's Joker niet tussen. De regisseur laat nu weten waarom.

Leto stond een moeilijke taak te wachten in Suicide Squad. De acteur nam het stokje over van Heath Ledger, die in The Dark Knight nog een Oscar won voor zijn geweldige prestatie als 'The Crown Prince of Crime'. De lat lag dan ook enorm hoog en Leto wist de verwachtingen niet waar te maken.

Toekomst
Leto's rol in Suicide Squad werd slecht onthaald, voornamelijk omdat het script hem niet echt goed uit de verf liet komen. Joaquin Phoenix deed het in de solofilm Joker juist weer grandioos en ook hij won een Oscar voor zijn rol als de beroemde villain.

Toch deed een langere tijd een gerucht de ronde dat Leto zou terugkeren in Gunn's reboot, maar dat mocht niet zo zijn. De regisseur reageerde er tijdens een recent interview op.

Reactie
Zo zegt Gunn: "Er zijn zoveel personages waar ik graag aan werk, maar daar hoort de Joker niet tussen. De reden daarvoor is dat we hem al zo vaak hebben gezien in verschillende films van diverse regisseurs. Ik heb veel meer interesse in personages naar het scherm te brengen die het publiek nog niet hebben gezien, of met wie zie 'een connectie' kunnen leggen".

De kans dat Jared Leto ooit nog terugkeert als Joker lijkt dan ook extreem klein. Hopen jullie dat het er ooit nog van komt?

NieuwsFilm

meest populair