'The Matrix Resurrections' draait hier echt om volgens Keanu Reeves

Keanu Reeves legt 't even uit.

Liefde staat centraal in The Matrix Resurrections. Zoveel vertelt acteur Keanu Reeves in een interview met Entertainment Weekly over de nieuwe film van regisseur Lana Wachowski.

Reeves vertelde over het type emotie dat in de visie voor de nieuwe film zit, en vooral ook hoe het verhaal van Neo en Trinity - toch een liefdesverhaal - als basis voor de rest van het verhaal dient.

The Matrix Resurrections-verhaal
Reeves denkt dat een deel van de reden waarom The Matrix Resurrections gemaakt kon worden, "ligt in 't gevoel dat het een liefdesverhaal tussen Trinity en Neo is".

Tijdens het maken van de film bleek volgens de hoofdrolspeler ook dat regisseur Lana Wachowski een andere invalshoek hanteert dan in de vorige drie films. Ze "participeerde meer met de beweging van de camera en had meer interesse in het opnemen dan in het oefenen", wat volgens Reeves leidde tot echtere en emotionelere ervaringen.

Carrie Anne Moss vertelde vervolgens: "Ik heb mij nooit eerder zo gevoeld, maar nu was ik echt een uitbreiding op haar hart in het spelen van deze rol." En Jonathan Groff, nieuwkomer voor de franchise, moest huilen:

"Toen ik het script van de film las, moest ik huilen. Het idee dat ik kon zien hoe deze twee iconische acteurs zouden terugkeren in deze twee iconische rollen en vechten om hun liefde weer te hebben, was genoeg om mij te breken."

NieuwsFilm

meest populair