Denis Villeneuve deelt tekeningen die hij als tiener maakte voor 'Dune'

Denis Villeneuve deelt tekeningen die hij als tiener maakte voor 'Dune'

De Canadese regisseur had als tiener al een hele duidelijke visie voor zijn Dune-film.

Regisseur Denis Villeneuve deelde onlangs de storyboards die hij als tiener samen met een vriend tekende voor zijn verfilming van Dune. En die bijzondere tekeningen willen we jullie natuurlijk niet onthouden!

Villeneuve heeft al vaker laten weten dat hij al sinds zijn veertiende erover fantaseerde om Frank Herberts Dune te verfilmen. Samen met zijn vriend Nicolas Kadima maakte ze indertijd zelfs al storyboards van die film.

Een echt passieproject
Nu heeft Villeneuve dus een scan van deze storyboards gedeeld met The Hollywood Reporter. En opvallend genoeg zie je een hoop van de huidige stijl van de regisseur terug in deze tekeningen.

Hoofdrolspeler Timothée Chalamet wordt in de film ondersteund door een duizelingwekkende cast die bestaat uit namen als Zendaya (als Chani), Rebecca Ferguson (als Lady Jessica), Oscar Isaac (als Duke Leto Atreides), Josh Brolin (als Gurney Halleck), Jason Momoa (als Duncan Idaho), Stellan Skarsgard (als Baron Harkonnen), Javier Bardem (als Stilgar) en Charlotte Rampling (als Gaius Helen Mohiam).

Dune draait nog steeds in (enkele) Nederlandse bioscopen.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair