Deze 'The Matrix'-scène was doodeng volgens Carrie-Anne Moss

Deze 'The Matrix'-scène was doodeng volgens Carrie-Anne Moss

Carrie-Anne Moss had hier wel moeite mee.

Carrie-Anne Moss onthulde dat de opnames van The Matrix Reloaded bij vlagen erg stressvol waren. Moss speelde in de films de rol van Trinity, een hacker en verzetsstrijder die uiteindelijk verliefd werd op hoofdpersoon Neo.

In The Matrix Resurrections keert Moss dan eindelijk terug als Trinity. Genoeg reden om samen met Entertainment Weekly terug te blikken op de eerste trilogie. Vooral de snelwegscène blijkt behoorlijk eng te zijn geweest om op te nemen.

Enorme stress
Moss vertelde dat de stunt op de motor vrij stressvol was. Ze is geen goede motorrijder en trainde vooraf, maar dat was zonder bijrijder. Toen ze de scène opnam met Duk Kim als passagier, had ze zijn veiligheid constant in het achterhoofd.

Het feit dat de opnames van de scène meerdere dagen duurden, maakte het mentaal erg zwaar: "Ik ben geen erg ervaren motorrijder. Ik trainde wel een beetje op een kleine motor en daarna op een grotere motor en daarna op nog een grotere motor."

"Een passagier wiens leven van mij af hing van mijn perfecte presteren, want ik wist dat als ik ook maar een moment zou twijfelen, ik mogelijk een ander menselijk wezen pijn zou kunnen doen. En dat gevoel hield ik al die dagen vast. Ik vond het mentaal uitputtend, omdat ik wist dat ik hem in leven moest houden."

NieuwsFilm

meest populair