3 ijzersterke oorlogsfilms die je NU op Netflix kijkt

We hebben weer drie goede filmtips voor je klaargezet.

Jeffrey Kouters 4 December 2021 12:27 in Netflix
Netflix heeft natuurlijk vele films in de catalogus staan, waaronder een uitgebreide collectie oorlogsfilms op Netflix. FilmTotaal heeft vandaag drie oorlogsfilms voor je uitgezocht die je mogelijk nog een keer zou willen zien.

1917 (2019)
Regie: Sam Mendes | Cast: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Mark Strong, e.a.
Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge, Britse soldaten, Schofield en Blake genaamd, de opdracht om een boodschap af te leveren waarmee een dodelijke aanval voorkomen kan worden. Voor deze levensgevaarlijke missie moeten de twee een groot vijandelijk gebied doorkruisen.


Lees ook direct:De Slag om de Schelde (2021)
Regie: Matthijs van Heijningen jr. | Cast: Gijs Blom, Susan Radder, Tom Felton, e.a.
Najaar 1944. De Britse zweefpiloot Willem Sinclair stort tijdens een vlucht boven Zeeland neer. De Zeeuwse tiener Teuntje Visser komt in verzet wanneer haar broer door de nazi's wordt gearresteerd. De Nederlandse nazi Marinus van Staveren raakt gewond aan het oostfront en wordt teruggestuurd naar zijn vaderland. De levens van deze drie raken noodlottig met elkaar verweven tijdens een belangrijke slag.

American Sniper (2014)
Regie: Clint Eastwood | Cast: Bradley Cooper, Sienna Miller, Keir O'Donnell, e.a.
Chris Kyle wordt uitgezonden naar Irak. Met zijn vaste hand redt hij talloze levens. Al snel groeit hij binnen het leger uit tot de dodelijkste scherpschutter ooit. Kyle valt ook op bij de vijand en er wordt een prijs op zijn hoofd gezet. Eenmaal terug, merkt Kyle dat hij de oorlog niet achter zich kan laten.

1 Reactie

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

mcdaktari

Avatar

Alle 3 goed????????

NieuwsFilm

meest populair