'The Matrix Resurrections' gaat je verbazen als we Lana Wachowski mogen geloven

'The Matrix Resurrections' gaat je verbazen als we Lana Wachowski mogen geloven

Lana Wachowski over The Matrix Resurrections.

The Matrix Resurrections heeft een vrij meta antwoord op de vraag waarom Lana Wachowski terug keerde naar de franchise met een nieuw verhaal om te vertellen.

The Matrix Resurrections is het vierde deel in de franchise en is een direct vervolg. Aangezien het geen reboot is, keren oude bekenden als Neo en Trinity terug, maar zien we ook een jongere versie van mentorfiguur Morpheus verschijnen. In een interview met EW gaan verschillende castleden in op de terugkeer naar de franchise.

Hele meta-reden
Volgens stuntcoördinator Scott Rogers geloofde Lana Wachowski dat The Matrix Resurrections een sprong in het diepe was. Maar Keanu Reeves had "een boel vertrouwen in die sprong".

Deel van het risico dat men met de film neemt, is misschien wel het complexe verhaal. EW schrijft het volgende daarover:

"Neo's nieuwe leven omvat nu Bugs (Jessica Henwick) een blauwharige scherpschutter met tatoeage van een wit konijn. Als ze het pad van Neo kruist, krijgen we meer aanwijzingen over de vraag waarom Lana terug wilde keren naar The Matrix. (Er is ook een heel meta behandeling van precies die vraag in de film.) 'Kunst is een spiegel', schrijft Wachowski. 'De meesten hebben er de voorkeur voor om naar het oppervlak te kijken. Maar er zijn ook mensen die ervan houden om te kijken wat daar achter ligt. Voor hen heb ik deze film gemaakt'."

NieuwsFilm

meest populair