Halle Berry vertelt waarom ze Razzie voor 'Catwoman' persoonlijk in ontvangst nam

Halle Berry vertelt waarom ze Razzie voor 'Catwoman' persoonlijk in ontvangst nam

Ook kritiek kan waardevol zijn.

Voor elk filmtalent is een Oscar de meest prestigieuze filmprijs die er te behalen valt. Degene die je liever niet wil 'winnen' is een van de Razzies, de prijzen die worden uitgereikt voor de slechtste prestaties van het jaar. Halle Berry won ze allebei en laat zich er nu over uit.

In 2011 won Berry de Razzie voor Slechtste Actrice voor haar rol in Catwoman. Grappig genoeg nam de actrice de award persoonlijk in ontvangst, iets wat zeer ongebruikelijk is. Nu, 10 jaar later, onthuld ze waarom ze erbij was.

Oscar v Razzie
Zo zegt Berry: "Ik denk dat de nodige acteurs zich te serieus nemen. Als we een Oscar of een andere prestigieuze award winnen, hebben we het gevoel dat we beter zijn dan de rest, maar dat is natuurlijk niet zo. Het betekent enkel en alleen dat onze collega's dat jaar ons gekozen hebben voor het buitengewone werk dat we hebben geleverd."

"Je bent niet de beste acteur als je een Oscar wint, maar ben je dan de slechtste acteur ooit omdat je een Razzie hebt gekregen? Ik denk van niet. Je wordt gewoon uitgelachen door een groepje mensen die dat kunnen doen".

Waardevol
Berry vervolgt door te zeggen dat zowel lof als kritiek waardevol is: "Als ik kan komen opdagen om een Oscar in ontvangst te nemen en geëerd te worden, kan ik komen opdagen om een Razzie in ontvangst te nemen en verteld te worden dat ik beter moet doen".

"Ik heb altijd geleerd dat je het niet verdient om een goede winnaar te zijn als je geen goede verliezer kan zijn". De actrice had het zelfs leuk gevonden om de Razzie-ceremonie bij te wonen, maar liet wel weten dat ze de trofee in brand stak.

NieuwsFilm

meest populair