Deze 5 films van Quentin Tarantino moet je gezien hebben

Deze 5 films van Quentin Tarantino moet je gezien hebben

De topregisseur heeft heel wat goede films gemaakt.

Er zijn acteurs en regisseurs met heel wat grote titels achter hun naam. Komende dagen zetten van de allergrootste sterren van deze wereld de top vijf-lijstjes op FilmTotaal en vandaag hebben we niemand minder dan Quentin Tarantino.

De in Knoxville, Tennessee geboren en ondertussen 58 jaar oude Tarantino maakte in 1987 zijn eerste film, namelijk de komedie My Best Friend's Birthday. In die film was hij zelf ook te zien. In 1992 brak hij door met de misdaadfilm Reservoir Dogs, ook weer met een rol voor zichzelf.

Met de opvolger Pulp Fiction bereikte hij het grote publiek en daarna regisseerde hij een aflevering van de tv-serie ER en regisseerde hij het segment "The Man from Hollywood" uit de film Four Rooms.

Top 5 van Quentin Tarantino
Hieronder de top vijf films van regisseur Tarantino. Deze is gebaseerd op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Reacties kun je kwijt op de gebruikelijke plaats.


1. Pulp Fiction (1994) - 92%

2. Reservoir Dogs (1992) - 92%

3. Inglourious Basterds (2009) - 89%

4. Django Unchained (2012) - 87%

5. Jackie Brown (1997) - 87%

Bovenstaande top 5 is dus gebaseerd op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Met die score kun je het uiteraard oneens zijn. Films als Kill Bill, Once Upon a Time... In Hollywood en The Hateful Eight haalden het dus niet.



Bekijk ook de Top 5 lijsten van:

Leonardo Dicaprio



NieuwsFilm

meest populair