Benedict Cumberbatch over z'n doodenge ervaring toen hij ontvoerd werd in Zuid-Afrika

Benedict Cumberbatch over z'n doodenge ervaring toen hij ontvoerd werd in Zuid-Afrika

Benedict Cumberbatch heeft nogal wat meegemaakt.

Benedict Cumberbatch is in het acteerleven een actieheld. Maar in het echte leven is 'ie een gewone sterveling, net als jij en ik. In een nieuw interview ging hij in op de doodenge ervaring die hij ooit in Zuid-Afrika had.

Cumberbatch werd in 2004 ontvoerd toen hij in Zuid-Afrika was. Een doodenge ervaring, want hij kreeg een geweer in z'n gezicht.

Doodenge ervaring
De acteur was druk bezig met de opnames van de BBC-miniserie To the Ends of the Earth. Samen met twee acteurs ging hij op een weekendje weg tijdens de opnameperiode om te leren duiken.

Toen ze 's avonds terug reden, blies een van hun autobanden op, en moesten ze langs de weg stoppen. Daar werden ze ineens overvallen door gewapende mannen. Cumberbatch aan het woord:

"We stopten en uit de bosjes kwam een stel mannen ineens aangerend. Die gooiden ons achter in de auto, reden de weg af en plunderden de auto. Ze imiteerden dat ze een geweer hadden, maar ik draaide me niet uit, want op dat moment zat ik niet in de auto. Toen werd ik in de kofferbak gestopt en bonden ze met mijn schoenveters mijn polsen vast. Uiteindelijk lieten ze ons gaan toen we hen onze bankpassen en geld gaven, maar omdat ze moesten pinnen duurde dat tweeënhalf uur."

NieuwsFilm

meest populair