Wie is Oscar Isaac's Spider-Man 2099 in 'Across the Spider-Verse' eigenlijk?

Een korte uitleg over wat we mogelijk kunnen verwachten.

Wouter Drummen 6 december 2021 13:33 in Algemeen
Gisteren kwam de eerste Spider-Man: Across The Spider-Verse - Part One trailer voorbij. Hierin zien we Miles Morales en Spider-Gwen voorbij komen, maar ook de ietwat minder bekende Spider-Man 2099. Wie is dit eigenlijk precies?

Spider-Man 2099 wordt ingesproken door een van de betere acteurs vandaag de dag, namelijk Oscar Isaac (eveneens bekend van films als Ex Machina en Dune). De acteur was al kort te horen als Spider-Man 2099, ook bekend als Miguel O'Hara, in het after-credit scene van het origineel, maar keert nu terug voor een belangrijker aandeel. Isaac had één voorwaarde.

Saai?
Phil Lord en Chris Miller, de producenten van het tweede deel, lieten weten wat de acteur zei: "Oscar liet ons weten terug te keren maar onder één voorwaarde: 'Maak het niet saai'. Oscar heeft van Miguel O'Hara een heel complex personage gemaakt en hij is allesbehalve saai!"

In de trailer gaat Spider-Man 2099 op de vuist met Miles Morales, maar de reden hiervoor is onbekend. Maar wat kunnen we precies verwachten van Spider-Man 2099?

Geschiedenis
Spider-Man 2099 werd in 1992 gecreëerd door Peter David en Rick Leonardi voor de stripreeks Marvel 2099 en is een futuristische heruitvinding van zijn naamgenoot. Hij is de Spider-Man van de stad Nueva York in het jaar 2099 en vecht voornamelijk tegen het corrupte bedrijf Alchemax, dat steeds meer invloed over de stad krijgt.

Alchemax is echter ook verantwoordelijk voor O'Hara's krachten, aangezien het bedrijf hem forceerde zijn genen te mixen met het DNA van een spin, waardoor O'Hara 50% spin werd.

Zo heeft hij klauwen aan zijn handen en voeten en kan hij zich makkelijk aan muren vasthouden en deze beklimmen. Ook heeft hij grote klauwen aan zijn onderarmen en zijn zijn webben organisch en schieten uit zijn polsen. Bovendien heeft hij grote hoektanden, waarmee hij zijn vijanden kan verlammen.

Rol
Het lijkt er in de trailer veel op dat Miles Morales en Miguel O'Hara het niet bepaald goed kunnen vinden, maar de kans is groot dat dit bijdraait. Ze hebben namelijk veel gemeen, dus het is wel te verwachten dat ze uiteindelijk de handen in elkaar slaan om samen een team te vormen met andere Spider-Man.

De film zal namelijk sowieso, net als het eerste deel, bomvol zitten met alternatieve Spider-Mans, zoals o.a. Spider-Woman en de Japanse Spider-Man.

NieuwsFilm