Guillermo del Toro wil beroemde roman van Stephen King opnieuw verfilmen

Guillermo del Toro wil beroemde roman van Stephen King opnieuw verfilmen

Wij zeggen 'doen'!

De remake van Stephen King's Pet Sematary wist in 2019 niet iedereen te bekoren. Inmiddels is er een prequel aangekondigd, maar buiten dat is er een beroemde regisseur die nogmaals wel zou willen proberen een goeie remake te maken en dit is niemand minder dan visionair Guillermo del Toro.

De Oscar-winnende filmmaker beschrijft zijn angstaanjagende visie voor wat hij voor ogen heeft met diens eventuele bewerking van de roman.

"Je kent de roman die ik zou hebben vermoord om aan te passen, en ik weet dat er twee versies van zijn, en ik denk nog steeds dat ik hem in een gestoord universum ooit nog eens kan doen, Pet Sematary is. Omdat het niet alleen de allerbeste laatste paar regels heeft, maar het maakte me bang toen ik een jonge man was. Als vader begrijp ik het nu beter dan ik ooit zou hebben gedaan, en het maakt me bang. Honderd keer meer. Voor mij is de beste scène in dat boek wanneer [Louis] de kist van Gage opent, en even denkt hij dat het hoofd weg is, omdat deze zwarte schimmel uit het graf als een dons over het gezicht van het kind is gegroeid. Ik denk dat je die details niet kunt missen en denkt dat je dat boek eert. Een van de dingen die ik dacht over Pet Sematary die we in de post zouden doen, is dat wanneer de doden terugkeren, wanneer Gage terugkeert, ik een buitensporige hoeveelheid geld zou uitgeven om de glans uit zijn ogen te verwijderen. Zodat de ogen dof worden".

Het boek van King werd voor het eerst gepubliceerd in 1983 en wordt beschouwd als één van de beste werken van de auteur. Het verhaal draait om Louis Creed, een jonge dokter die met zijn gezin naar een klein stadje in Maine verhuisd en leert over de titulaire begraafplaats die de doden kan terugbrengen. Dit gebruikt hij om de dode kat van de familie en later zijn zoontje terug te brengen. Alleen eenmaal teruggekeerd zijn ze niet langer zichzelf.

NieuwsFilm

meest populair