Eerste recensies langverwachte Netflix-film 'Don't Look Up': Kijken of skippen?

Eerste recensies langverwachte Netflix-film 'Don't Look Up': Kijken of skippen?

Moet je Don't Look Up streamen?

Adam McKay maakte voor Netflix de peperdure komediefilm Don't Look Up. De hoofdrollen daarin worden gespeeld door Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence, die de rol van twee astronomen spelen.

Het tweetal staat vrij laag op de ladder, maar komt er desalniettemin aan het begin van Don't Look Up achter dat er een komeet richting Aarde komt. Ze proberen iedereen te waarschuwen daarvoor, maar heel eenvoudig is dat niet. De film wordt door velen gezien als een kanshebber voor de Oscars. of beter: werd.

De eerste recensies
De eerste recensies scheppen namelijk niet het bijzonder sterke beeld waar vooraf op gehoopt was. We zetten de recensies voor je op een rij.

Little White Lies: "Het ding is, het voelt allemaal een beetje tandeloos."

Inverse: "Don't Look Up draait volledig om wetenschap!"

The Wrap: "Een film die alle goede dingen te zeggen heeft over de manier waarop de overheid, de media en bedrijven de aankomende ramp van klimaatverandering negeren, maar satire heeft die zo slecht is dat zelfs een bomenknuffelaar pro-olie wordt."

San Francisco Chronicle: "Don't Look Up kan de grappigste film van 2021 zijn. Maar het is ook de meest deprimerende. Die combinatie maakt het een unieke ervaring."

Los Angeles Times: "De scènes zouden grappiger zijn als ze beter geschreven waren, of in elk geval beter geïmproviseerd. De film lijkt vooral actief kritiek te leveren in plaats van die kritiek te belichamen."

Empire Magazine: "Don't Look Up is in essentie Deep Impact gemaakt voor yuks, Armageddon als het intelligent zou zijn. Hij mikt te hoog, maar is vaak erg grappig en heel ambitieus."

The Guardian: "Don't Look Up is een 145 minuten durende Saturday Night Live sketch zonder de briljante komedie van Succession, dat mede geproduceerd wordt door McKay. Ook ontbeert hij de serieusheid die past bij het onderwerp."

NieuwsFilm

meest populair