James Bond-makers staan open voor een non-binaire 007

James Bond-makers staan open voor een non-binaire 007

James Bond was nooit meer hetzelfde.

EON Productions-baas Barbara Broccoli weet zeker dat James Bond wat haar betreft nooit door een vrouw gespeeld mag worden. Maar de producent wil wel sterkere vrouwelijke personages in de franchise. En tegelijk staat ze ook voor een non-binaire Bond open.

Nu No Time to Die eindelijk uitgebracht is, staat de blik op de toekomst gericht. De producenten voeren zelfs al eerste gesprekken over een nieuwe film in de franchise en wie de rol van acteur Daniel Craig over moet nemen.

Non-binaire James Bond
De keuze voor een nieuwe acteur is natuurlijk een cruciale. Want die acteur moet de franchise de woelige tijden in dragen waar de franchise op dit moment in verkeert. James Bond is als de overname van MGM door Amazon doorgaat, in handen van Prime Video, waarmee de boel een nieuwe wending kan gaan nemen.

Bovendien viert de franchise volgend jaar z'n zestigste verjaardag; het boek Dr. No werd al die decennia geleden uitgebracht door Ian Fleming.

Er hangt dus veel af van de keuze die men maakt. Broccoli verscheen tijdens de Girls on Film-podcast en vertelde daar geen interesse te hebben in een vrouwelijke Bond, maar een non-binaire niet uit wil sluiten:

"Wie weet, ik denk dat zoiets wel kan. We moeten de juiste acteur vinden, meer niet."

NieuwsFilm

meest populair