Keanu Reeves is met z'n gezicht tegen een muur geslagen voor 'The Matrix Resurrections'

Keanu Reeves is met z'n gezicht tegen een muur geslagen voor 'The Matrix Resurrections'

The Matrix Resurrections-ster Jonathan Groff over de actie.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

The Matrix Resurrections dient als vierde deel in de sci-fi franchise. Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss keren terug als hun personages Neo en Trinity. Maar de film is ook een soort reboot, met nieuwe en jongere versies van de personages.

Zo is Morpheus ditmaal jonger en zien we ook een andere Agent Smith. Die rol wordt gespeeld door acteur Jonathan Groff. Hij sprak recent met Entertainment Weekly en vertelde over een van zijn actiescènes met Reeves.

Gezicht tegen de muur
Groff vertelde dat hij wel heel opmerkelijke instructies kreeg van regisseur Lana Wachowski. Hij moest het gezicht van Reeves tegen een muur slaan.

"Lana zei zoiets van: 'Als je met een open handpalm en je vingers net onder de oogbal van Keanu, zijn gezicht tegen de muur kan slaan, zou dat geweldig zijn voor de camera'," begon de acteur.

"Ik keek naar Keanu en die knikte bemoedigend, van: 'ga ervoor'. En het vertrouwen! Ik moest in een cirkel draaien, mijn hand op zijn gezicht slaan en vervolgens hem tegen die muur slaan. Er was zoveel liefde en wederzijds respect voor elkaar op die momenten."

Dat belooft dus wat voor de actie!

NieuwsFilm

meest populair