Wist je dat: 'Jurassic Park' al hints gaf dat Henry Wu een schurk zou worden?

Subtiel, maar wel degelijk aanwezig...

Voor sommige fans was het misschien even wennen toen de sympathieke Dr. Henry Wu (B.D. Wong) uit Jurassic Park (1993) in Jurassic World (2015) ineens een soort schurk bleek te zijn.

Een verrassende wending die enigszins uit het niets kwam, maar Jurassic Park had al opzichtig hints gegeven naar die karakterverandering.

In het origineel had Dr. Wu slechts één optreden en dat is de bekende scène waarbij een baby-raptor wordt geboren. Zowel personage-aspect als plot als overkoepelend thema worden hier toegepast.

Stap voor stap uitgelegd
Wanneer Dr. Wu wordt geïntroduceerd, ligt de focus namelijk op zijn klembord. Hij schrijft met potlood en is bezig om iets uit te wissen. Hij corrigeert dus een fout die suggereert dat er iets te verbergen is in het park met betrekking tot het experimentele proces.

Vervolgens maakt Dr. Wu zich geen zorgen over het uitkomen van de raptor zonder dit aan Hammond te melden, ondanks dat die zei geïnformeerd te willen worden. Dit is het negeren van een direct bevel, hetzij door opzet of nalatigheid, en wijst later subtiel op Nedry's verraad.

Tenslotte levert hij vreemde informatie aan de anderen. Over het onderdrukte chromosoom zegt hij "we ontzeggen hen gewoon die optie."

Wanneer Sam Neills Alan Grant hem vraagt ​​welke soort het is, moet Dr. Wu even pauzeren en erover nadenken voordat hij antwoordt.

Op zichzelf schildert de scène hem af als competent op een oppervlakkig niveau, maar doorzeefd met fouten terwijl hij speelt met genetische krachten die zijn bevattingsvermogen te boven gaan.

De zelfvoldane houding van Dr. Wu in de huidige trilogie is flagranter. Hij rapporteert niet aan zijn superieuren vanwege boosheid. Hij verbergt zijn experimenten en rotzooit schaamteloos met hybride creaties.

Hij ontsnapt aan de resultaten van zijn eerdere wetenschappelijke misstappen, maar die zullen ongetwijfeld terugkomen om hem te "bijten"!



NieuwsFilm

meest populair