Komt 'West Side Story' eerder dan verwacht naar een streamingdienst?

Komt 'West Side Story' eerder dan verwacht naar een streamingdienst?

West Side Story zou naar verluidt eerder dan verwacht naar streaming kunnen gaan.

20th Century Studios is aan het beslissen of ze West Side Story eerder naar streaming zullen sturen dan de 45 dagen dat een film nu normaal in de bioscoop draait. West Side Story had een grote kans om een kaskraker te worden, want het is een remake van de geliefde filmklassieker uit 1961.

Daarnaast is de remake geregisseerd door de welbekende Steven Spielberg en ontving de film sterke kritieken. De positieve kritieken vertaalden zich echter niet naar een groot succes in het openingsweekend.

Box Office
West Side Story stond wel degelijk op nummer 1 in de box office, maar de film bracht slechts 10,6 miljoen dollar op. Dit is nog minder dan In The Heights, uit afgelopen zomer.

Met zoveel concurrentie in de komende weken van films als Spider-Man: No Way Home, The Matrix Resurrections en The Kings Man, lijkt het erop dat West Side Story een zware strijd zou moeten leveren om winst te maken met zijn budget van $100 miljoen dollar. Sinds de pandemie hebben veel studio's een 45-dagen window in de bioscoop voordat ze films naar PVOD en streaming sturen.

Discussies
Sommige box office teleurstellingen worden eerder gestuurd, maar het lijkt erop dat West Side Story in een gecompliceerde situatie zit. Volgens The Hollywood Reporter zijn er discussies gaande over wanneer West Side Story precies naar streaming gestuurd moet worden.

Naar verluidt wilt 20th Century Studios de film nog wat langer vasthouden, in de hoop op een bezoekersstijging in het aankomende vakantieseizoen. Daarnaast overwegen ze om de film langer vast te houden in de hoop de kansen van de film op de Oscars te vergroten, aangezien de nominaties aangekondigd worden op 8 februari 2022.

Oscar-nominatie
Spielberg is een groot voorstander van de bioscooprelease, maar insiders in de industrie zeggen dat hij de realiteit inziet van hoe de oude bioscoopreleases aan het veranderen zijn. De Academy Awards vertraging is interessant omdat de aankondigingen daarvan voorbij de 45-dagen bioscooprelease zijn.

20th Century Studios zou dus veel vertrouwen hebben in de kansen van de film, als ze het zo lang zouden volhouden in de hoop op een Oscars box-office stijging. Nu The Last Duel is geflopt en de kritieken op Eternals niet aan de verwachtingen van Marvel hebben voldaan, is West Side Story voor Disney en 20th Century Studios de beste kans op een Oscarnominatie.

Streaming of Bioscoop?
De mond-tot-mondreclame voor West Side Story en het feit dat de film net vier Golden Globe-nominaties heeft gekregen, kunnen zijn kansen vergroten. Terwijl het oudere publiek het minst geneigd is om terug te keren naar de bioscoop, betekent dit ook dat ze minder geneigd zijn om zich te haasten voor het openingsweekend.

Misschien wachten ze een paar weken langer, en daardoor zou West Side Story een box office stijging in de tijd kunnen krijgen. Echter kan West Side Story ook naar Disney+, Hulu en HBO gestuurd worden als gevolg van een eerdere deal die 20th Century Fox (nu 20th Century Studios) met het bedrijf had.

NieuwsFilm

meest populair