✟ De geestelijk vader van 'Transformers' is niet meer

Henry Orenstein werd 98 jaar.

Het merk Transformers bestaat sinds 1984 en was gelijk een enorme hit als speeldgoed en vlak daarna als animatieserie en vanaf 2007 ook als live action-films, met Transformers van Michael Bay als eerste. Afgelopen dinsdag is bedenker Henry Orenstein van het merk overleden.

Orenstein belandde door de Tweede Wereld Oorlog op vroege leeftijd in de Verenigde Staten en hij werd door een prijzige speelgoedpop in een etalage geinspireerd om betaalbare speelgoed te maken. Hij had al snel succes met zijn eerste poppen en werd daarna oprichter van Topper Toys. Merken als Suzy Cute en Johnny Lightning werden enorme successen.

Hasbro overtuigd van Transformers
Later wist hij Hasbro ervan te overtuigen om de eerste versies van de Transformers-robots te kopen en ze ook te vermarkten als Transformers. Daarnaast is hij bekend van vele andere patenten, waaronder een patent op een apparaat om de hole kaarten in poker te detecteren.

"Henry had het gevoel dat Transformers iets zou zijn dat de speelgoedindustrie zou veranderen," vertelde voormalig Hasbro-directeur Alan Hassenfeld in 2016 aan Newsweek. "Om een ​​auto te pakken en, met een beetje handigheid, te veranderen in een ander speeltje, dat was iets magisch."

De Transformers-franchise bestaat ondertussen uit meerdere speelgoedlijnen, animatieseries, comics, games, vele merchandise en zes bioscoopfilms. In 2023 verschijnt een zevende film Transformers: Rise of the Beasts. Orenstein werd 98 jaar.



NieuwsFilm

meest populair