De grote schurk in 'Jurassic World: Dominion' is bekend!

De grote schurk in 'Jurassic World: Dominion' is bekend!

Maar wie is hij eigenlijk in de films en de boeken?

In de eerste film Jurassic Park waren vooral de dino's de schurken, al was er ook het personage Dr. Lewis Dodgson van acteur Cameron Thor. In Jurassic World: Dominion keert het personage terug, maar nu gespeeld door Campbell Scott. Hij wordt de grote schurk in de zesde film.

"Hij is de belangrijkste schurk in beide romans van Crichton, en ik denk dat wat Campbell met het personage heeft gedaan gewoon geweldig is," zei Colin Trevorrow in gesprek met Entertainment Weekly. "Ik kan niet wachten tot mensen het zien."

Maar wie is die Campbell eigenlijk?
In Jurassic Park uit 1993 zien we hoe Campbell flink geld betaalt aan Jurassic Park-medewerker Dennis Nedry van acteur Wayne Knight voor het stelen van bevruchte dinosaurusembryo's. Dit mislukt en we vernemen niets meer Campbell, ook niet in de vervolgfilms.

In de boeken speelt Campbell dus een veel grotere rol. Hij is daarin een ambitieuze wetenschapper die niet bang is om onethische keuzes te maken. Hij is ook meer een verkoper dan een wetenschapper. Hij is koud en meedogenloos, maar toch geduldig en praktisch.

In het boek The Lost World gaat hij naar het eiland Isla Sorna om dino-eieren te stelen. Campbell wordt uiteindelijk gedood door een jonge T-rex. In de film The Lost World: Jurassic Park werd het personage Campbell uit het boek vervangen door het nieuwe personage Peter Ludlow van acteur Arliss Howard.

Het plan van Campbell in Jurassic World: Dominion is niet bekend. Wie weet zien we er iets van in de trailer. De film verschijnt in juni 2022 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair