Regisseur 'Rogue One: A Star Wars Story' heeft geen spijt van het schokkende einde

Regisseur 'Rogue One: A Star Wars Story' heeft geen spijt van het schokkende einde

En het was niet bepaald wat je noemde een 'happy end'...

Regisseur Gareth Edwards, die in 2016 de succesvolle Star Wars spin-off Rogue One inblikte, geeft 5 jaar later toe dat hij nog steeds geen minuut spijt heeft van de toentertijd verrassende climax.

De film, die volgend jaar een eigen prequel-serie krijgt op streamingservice Disney+, vermaakte de fans wereldwijd en hield hen bezig tussen de releases van The Force Awakens en The Last Jedi door.

De plot werd verplaatst van de algemene tijdlijn over de Jedi en de familie Skywalker naar een rauw oorlogsverhaal en volgde een groep rebellen op een gevaarlijke missie om de plannen voor de Death Star te stelen. Dit zou direct leiden tot de gebeurtenissen van A New Hope.

Het is beter zo
Wat echter een grote twist bleek, was dat geen enkele held het avontuur overleefde. In de hartverscheurende laatste akte werd iedereen weggevaagd door de Death Star, maar met hun missie voltooid.

Edwards vindt nog steeds dat hun dood zorgt voor een goede aansluiting bij de originele trilogie: "Nee, ik ben echt heel blij dat ze allemaal zijn overleden [lacht] hoe slecht dat ook klinkt. Ze verschijnen nergens anders in de vervolgdelen, dus als ze nog hadden geleefd, zou het vreemd zijn geweest om nergens meer een glimp van hen op te vangen".

NieuwsFilm

meest populair