De nieuwe Agent Smith vertelt over zijn rol in 'The Matrix Resurrections'

De nieuwe Agent Smith vertelt over zijn rol in 'The Matrix Resurrections'

Jonathan Groff heeft 't er uitgebreid over.

In The Matrix Resurrections keren de iconische personages Neo en Trinity terug, wederom gespeeld door Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss. Ook andere personages zijn terug, waaronder Agent Smith. Maar die schurk wordt niet gespeeld door Hugo Weaving, en wel door Jonathan Groff.

In een interview met Games Radar vertelde Groff al eens dat hij heel goed heeft gekeken naar de wijze waarop Weaving de rol speelde, om zo zijn spel vorm te geven voor deze nieuwe film. Maar hij onthult ook meer.

The Matrix Resurrections en Agent Smith
"Lana had interesse in de nieuwe programmering van bepaalde personages," begon Groff het interview.

"Dus voor zover zij referenties wilde naar eerdere momenten, liet ik haar volledig bepalen hoe het moest lopen. Het proces voor mij was vooral om het iets van mijzelf te maken, en alles te doen waar zij op dat moment om vroeg."

Het is natuurlijk niet heel gemakkelijk om in de voetsporen van Weaving te treden, die bijzonder sterk werk neerzette als de superslechterik Agent Smith. Maar daar had Groff duidelijke voorbereidingen voor getroffen.

"Ik heb zoveel tijd doorgebracht met naar hem kijken, naar clips van hem. Er is een YouTube-clip waarin hij zegt, 'Mr. Anderson'. Elke keer als hij het zegt. En die video heb ik zo vaak gekeken, versies van hem die Mr. Anderson roept."

NieuwsFilm

meest populair