Bioscopen gaan 4 weken op slot: Géén Spider-Man en Matrix tot 14 januari

Bioscopen gaan 4 weken op slot: Géén Spider-Man en Matrix tot 14 januari

Dus niet naar Spider-Man: No Way Home en The Matrix Resurrections.

Zoals vandaag aangegeven was de kans groot dat vandaag om 19.00 uur tijdens de persconferentie van Mark Rutte, Jaap van Dissel en Hugo de Jonge een nieuwe algehele lockdown afgekondigd zou worden. En dat is nu ook een feit. Nederland gaat op slot.

Voor filmfans betekent dit dat de bioscopen dichtgaan, nadat afgelopen weken al forse nieuwe maatregelen waren getroffen na de QR-controle van de maanden daarvoor. Nu gaan de deuren dus helemaal dicht en wel tot 14 januari volgend jaar, in de hoop dat de deuren dan weer geopend kunnen worden.

Er is grote angst dat de gevolgen van de omikron/corona-infecties de ziekenhuizen en IC vol laat stromen en dat heeft het kabinet op advies van het OMT doen besluiten om vanaf morgenochtend 5.00 uur de lockdown in te laten gaan. Morgen dus ook niet nog even naar de bioscoop.

Dikke pech voor Spider-Man en The Matrix-fans
Sinds afgelopen donderdag draait Spider-Man: No Way Home bijzonder succesvol in de wereldwijde bioscoopzalen en aankomende woensdag gaat The Matrix Resurrections in première. Beide films kun je dus niet zien.

De mensen die No Way Home al hebben gezien, mogen dus van geluk spreken. Mensen die uitkijken naar The Matrix Resurrections moeten mogelijk uitwijken naar het buitenland. Overigens verschijnt de de vierde Matrix-film in de States vanaf 22 december online op HBO Max.

NieuwsFilm

meest populair