Het einde van James Bond-film 'No Time to Die' werd bizar laat bedacht

Het einde van James Bond-film 'No Time to Die' werd bizar laat bedacht

Cary Fukunaga onthult dat men pas toen de opnames begonnen wist wat er moest gebeuren.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

De specifieke details rond het einde van James Bond-film No Time To Die waren nog niet vastgelegd toen de camera's begonnen met draaien.

Afgelopen oktober kregen we de laatste Bond-film met acteur Daniel Craig in de hoofdrol te zien, nadat deze meermaals was uitgesteld. De film van regisseur Cary Joji Fukunaga had een einde dat uniek was voor de franchise. Bond werd namelijk geïnfecteerd met nanobots door Safin en besloot zichzelf op te offeren en te laten doden door de MI6-raketaanval die de hele basis van Safin met de grond gelijk maakte.

Einde van No Time To Die
Tijdens een interview met Empire bevestigde Fukunaga dat het einde nog niet uitgewerkt was tegen de tijd dat de opnames begonnen.

Craig en Bond-producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson hadden al besloten dat de film zou eindigen met de dood van 007, maar de omstandigheden van die dood waren nog "niet helemaal duidelijk", zelfs nadat de camera's begonnen te draaien. Aan Fukunaga de taak om ervoor te zorgen dat het zo mooi mogelijk werd.

"Tijdens mijn eerste ontmoeting met Daniel en de producenten vertelden ze dat dit was hoe zij het verhaal wilden. Voor hen was dit een einde. En ik zei: 'Nou, het is het resultaat van een einde, maar we weten niet wat er gebeurt. Het moet verdiend zijn.' Ik worstelde er echt mee, want het kon geen conventionele actie of een demonisch wapen zijn; het moest echt gekoppeld zijn aan het thema van het verhaal."

NieuwsFilm

meest populair