Is 'The Matrix Resurrections' de eerste van een nieuwe trilogie? Lana Wachowski geeft antwoord

Is 'The Matrix Resurrections' de eerste van een nieuwe trilogie? Lana Wachowski geeft antwoord

En wel heel kort.

Na twee decennia is de wereld van The Matrix terug met The Matrix Resurrections. En dat leidt natuurlijk meteen tot speculatie: krijgen we nog meer films te zien? Komen er nieuwe prequels of vervolgfilms?

Regisseur Lana Wachowski geeft daar een heel duidelijk antwoord op. Ze vertelde tijdens een interview met AP Entertainment of ze een nieuwe trilogie maakt. Ze grapte eerst hoe ze die vraag bij haar producenten wilde leggen, maar had daarna een duidelijke reactie: "nee."

Niet nog meer The Matrix
Wachowski maakt met de film een verhaal van liefde en over de helende kracht die daarvan uit gaat. Ze was eigenlijk niet van plan om het project tot leven te brengen, maar maakte de film vooral omdat de terugkeer naar de wereld haar hielp.

"Ik wilde nooit meer een nieuwe Matrix-film maken. Ik heb 18 jaar lang tegen iedereen gezegd dat ik daar geen interesse in had, net als Lilly dat deed," gaf Wachowski toe.

"Daarna maakte ik een tragedie mee in mijn leven, overleden mijn ouders en had ik iemand nodig die mij kon helpen de rouw te verwerken. Ik bedacht een verhaal waarin twee mensen terug tot leven komen en dat was helend voor mij en hielp mij enorm. Ik schreef het gewoon en wist niet wat ik ermee wilde doen. Tot ik het voorlas aan een collega en zij zei: 'Oh mijn god, je moet dit verhaal echt vertellen'."

En zo geschiedde.

NieuwsFilm

meest populair