Deze 'Jurassic Park' spin-offs waren allemaal gepland maar kwamen er nooit

Deze 'Jurassic Park' spin-offs waren allemaal gepland maar kwamen er nooit

Jurassic World was heus niet de enige.

Steven Spielbergs Jurassic Park was een succes. Zo groot dat gekeken is naar meerdere spin-off projecten, waarvan Jurassic World natuurlijk de meest bekende is.

Die film van Colin Trevorrow leidde al tot de Netflix spin-off serie Jurassic World: Camp Cretaceous en is zeker niet de enige animatieserie waarvan geprobeerd is 'm te maken. In dit artikel zetten we de drie eerdere (mislukte) pogingen op een rij.

Jurassic Park spin-offs
Er is geprobeerd om maar liefst drie verschillende projecten van de grond te krijgen:

Escape From Jurassic Park: Dit animatievervolg op de eerste film kwam van Will Meugniot en William Stout. De focus zou liggen op John Hammond's pogingen om Isla Nublar te redden. Alan Grant, Ellie Sattler, Ian Malcolm, Tim en Lex keerden terug en het eiland kwam onder controle te staan van een stel kwaadaardige dino-temmers. De serie zou zich later focussen op het vasteland, nadat Hammond erachter kwam dat wat eieren gestolen waren en naar DinoWorld gesmokkeld waren. Waarom de serie nooit gemaakt is, is niet bekend, maar vermoedelijk heeft het te maken met de release van The Lost World.

Spielberg's The Lost World spin-off serie: Spielberg wilde een cartoon maken. Het uitgangspunt is niet bekend, maar de concept art die lekte (van Phillip J. Felix) laat meerkoppige mutant-dinosaurussen te zien. Dat bleek een stap te ver...

Jurassic Park: Chaos Effect: Deze serie zou tegelijk met een nieuwe verzameling actiefiguurtjes uitgebracht worden en speelde zich af rond nieuwe dieren gemaakt door wetenschappers, maar met verkeerd DNA. Daarna moet een geavanceerd team de beesten bestrijden. Maar de actiefiguurtjes verkochten nauwelijks, waarna de serie gecancelled werd.

NieuwsFilm

meest populair