Hoe 'No Time to Die' die bizarre auto-achtervolging aan het begin voor elkaar kreeg

Hoe 'No Time to Die' die bizarre auto-achtervolging aan het begin voor elkaar kreeg

No Time to Die was heel spectaculair.

De SFX supervisor van No Time To Die legt in een nieuw interview uit hoe de briljante auto-achtervolging in Italië die je helemaal aan het begin van de film ziet opgenomen is. En waarom het de meest uitdagende stunt was om op te nemen.

De Bond-film was in oktober 2021 dan eindelijk te zien na meerdere vertragingen door het coronavirus. Het was de laatste film met acteur Daniel Craig in de hoofdrol. Hij deed het bovendien goed aan de box office met een verdienste van 800 miljoen dollar wereldwijd.

No Time To Die-stunt
Het verhaal van No Time To Die begint in Italië, waar Bond een teruggetrokken leven hoopt te leiden met Madeleine Swann. Maar die tijd wordt al snel verpest met een gevaarlijke achtervolging door smalle straatjes.

Chris Corbould, de SFX-supervisor van de film, sprak met Slashfilm en vertelde dat de crew "vooral veel respect" had voor de oude gebouwen in het gebied. En er dus voor moest zorgen dat de architectuur van het duizend jaar oude stadje Matera bewaard zou blijven; onbeschadigd en al.

"De DB5-achtervolging was een interessante om te maken, omdat we in Matera werkten. Die is duizend jaar oud. Dus we hadden een achtervolging op hoge snelheid, maar moesten tegelijk alle oude gebouwen respectvol benaderen. Dus als de kans bestond dat de auto tegen een gebouw zou blokken, plaatsten we daar betonnen blokken en kleedden we die aan zodat ze leken op de gebouwen. Toen we het shot deden met de donut en de geweren, was alles vanaf een meter omlaag aangekleed, omdat we een bullet impact set gemaakt hadden."

NieuwsFilm

meest populair