Deze acteur krijgt een veel grotere rol in 'Dune: Part Two'

Deze acteur krijgt een veel grotere rol in 'Dune: Part Two'

Hij is Stilgar, de leider van de Fremen.

Eerder dit jaar verscheen de grote scifi-verfilming Dune van regisseur Denis Villeneuve in de bioscopen. De film werd sterk ontvangen en deed het goed in de bioscopen. Een tweede film is aangekondigd voor oktober 2023.

De rolverdeling gaat in Dune: Part Two anders worden. Personages kwamen en verdwenen in deel één en het personage van Javier Bardem (Skyfall, Biutiful) dook wat later in de film op. In deel twee krijgt hij een grote rol, vertelde de acteur in gesprek met Variety.

Meer Stilgar in Dune: Part Two
"Denis Villeneuve belde me en zei: 'Ik wil met je zitten', en als Denis Villeneuve met je wil gaan zitten, dan ga je daarheen en ga je zitten en luisteren. En hij zei: 'Ik heb een kleine rol, als er zoiets bestaat als het tweede deel van het boek, zal de rol groter zijn in Dune 2. En ik zou graag willen dat je het doet'," vertelde Bardem tegen Variety.

"En ik zei: 'Natuurlijk wil ik dat. Het maakt mij niet uit of er een tweede film komt of niet. Het maakt mij niet uit hoe groot of klein de rol is. Ik vind het geweldig wat je als regisseur doet.' En zoals wel vaker zijn geweldige regisseurs ook geweldige mensen," voegde Bardem toe.

Villeneuve's Dune: Part Two met dus meer Stilgar, de leider van de Fremen, staat gepland voor 23 oktober 2023.

NieuwsFilm

meest populair