Het verrassend lage salaris van Keanu Reeves voor 'The Matrix Resurrections'

Het verrassend lage salaris van Keanu Reeves voor 'The Matrix Resurrections'

Het is veel, maar minder dan je zou verwachten.

Keanu Reeves is inmiddels een gigantische superster geworden. Dat wil niet zeggen dat hij ook de hoogste salarissen krijgt.

De 57-jarige Reeves krijgt volgens Variety tussen de 12 en 14 miljoen dollar over geboekt voor The Matrix Resurrections. Daar komen eventuele box office verdiensten nog bovenop. Maar het is zeker niet een salaris zo hoog als je ergens zou verwachten voor een ster als Reeves.

Eerder salaris
Reeves kreeg voor The Matrix, dat in 1999 de franchise lanceerde, namelijk 10 miljoen dollar overgeboekt als basissalaris. Daarmee valt de salarisgroei voor de acteur dus behoorlijk tegen in dit geval.

Vergelijk je 't salaris van Reeves met andere sterren, blijkt 't vooral laag. Zo krijgt Daniel Craig 100 miljoen dollar overgeboekt voor zijn betrokkenheid bij de twee Knives Out-vervolgen waarin hij de hoofdrol van Benoit Blanc speelt. En geldt voor Dwayne Johnson dat 'ie in Amazon-avontuur Red One 30 miljoen dollar betaald krijgt (maar met backend erbij in totaal 50 miljoen dollar).

The Matrix Resurrections lijkt niet de grootste box office hit te worden. De film zou tegen de 20 miljoen dollar gaan verdienen tijdens zijn openingsweekend. Dat is minder dan de 27 miljoen van The Matrix in 1999.

NieuwsFilm

meest populair