Zo kreeg Harry Potter zijn stafje in 'Harry Potter & The Sorcerer's Stone'

Een leuke blik op de eerste Potter-film.

Bram de Groot 26 december 2021 10:30 in Video
Uiteraard waren de boeken al een succes, maar toen de film Harry Potter and The Sorcerer's Stone in 2001 verscheen kon niemand voorspellen wat voor een succes deze zou inluiden. Het was de start van een achtdelige filmreeks en op dit moment kijken de fans uit naar het derde deel in de Fantastic Beasts-prequelreeks.

Uiteraard is de titelrol in de afgeronde Harry Potter-reeks voor de Britse acteur Daniel Radcliffe, op dat moment een jaar of tien oud. Overigens was hij kort voor The Sorcerer's Stone al te zien in The Tailor of Panama met ook Pierce Brosnan en Geoffrey Rush.

In de eerste Potter-film komt de jonge Harry erachter dat hij een bekend persoon is in de magische wereld. Uiteraard levert dit hem een toverstafje op en hieronder kun je naar het moment in de film kijken. Misschien inspiratie om de films (nog een keer) te gaan kijken? Ze staan allemaal op Prime Video.


Terug naar Hogwarts in Fantastic Beasts
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore keert overigens terug naar Hogwarts en zal de prequelfilms verder gaan verbinden aan de verhalen die werden verteld in de films met Radcliffe. The Secrets of Dumbledore staat gepland voor april 2022. Hieronder nogmaals de trailer voor die film.NieuwsFilm