De ironische reden waarom 'Mad Max: Fury Road' een andere woestijnlocatie moest zoeken

De ironische reden waarom 'Mad Max: Fury Road' een andere woestijnlocatie moest zoeken

George Miller moest uiteindelijk naar Namibië.

In Mad Max Fury Road is de maatschappij uit elkaar gevallen wegens vervuiling en ecologisch verval. Dat maakt de reden achter het verhuizen van de opnamelocatie van de film nogal ironisch.

De franchise werd eind jaren zeventig gelanceerd en toonde toen al een wereld waarin het sociale weefsel dat de samenleving bij elkaar houdt uit elkaar valt. De setting wordt enigszins in het midden gelaten, al werden de eerste drie films opgenomen in Australië.

Nieuwe setting
Hoewel de films gaan over de vreselijke effecten van door mensen veroorzaakte vervuiling op het milieu, moest de productie van Mad Max Fury Road ironisch genoeg verhuizen van Australië naar Namibië.

De reden? Heftige regenval in de gewoonlijk behoorlijk droge omgeving. Daardoor was er plotseling heel wat groen te vinden in het normaliter woestijnachtige gebied.

De makers moesten daarom verhuizen naar een ander land en kozen toen voor Namibië, dat een behoorlijk desolaat gebied heeft, dat daarmee helemaal perfect was voor de opnames. Voor Namibië was dat goed nieuws, want Mad Max Fury Road was een van de grootste projecten ooit in het land van Hollywood.

De film Mad Max: Furiosa wordt nu ook opgenomen in het land.

NieuwsFilm

meest populair