Einde 'Eternals' moest breken met Marvel Cinematic Universe

Einde 'Eternals' moest breken met Marvel Cinematic Universe

De Eternals maakten andere keuzes.

Bij het maken van een Marvel-film zouden de filmmakers redelijk wat ruimte krijgen bij het in beeld brengen van de personages. Zeg maar het drama in een film. De grote actiescènes staat vaak al een tijdje vast. Het blijkt nu dat regisseur Chloé Zhao een compleet ander einde maakte dan we zagen in de bioscoopversie van Eternals.

"Ik heb nog nooit een film gemaakt waarvan het einde hetzelfde is als wat ik heb geschreven! Je ontdekt het einde pas tijdens de montage. Montage is een derde deel van het filmproces, en als je het resultaat aan mensen laat zien, vind je het definitieve einde," legde de filmmaker onlangs uit aan Empire Online.

"Ik denk niet dat ik een film heb gemaakt waarvan het begin en einde hetzelfde zijn gebleven als het script. Dit komt ook doordat de scènes tijdens het filmen anders worden," vult Zhao aan.

Einde Eternals was echt somber
"We hadden eigenlijk een ander einde dat echt somber is," zei Zhao. "Ik heb er geen hekel aan, want ik ben gewend aan films die melancholischer zijn. Maar ik denk niet dat het goed in de smaak viel bij het publiek."

"Ik eindigde de film met iedereen terug op het schip, met hun gedachten gewist. Ze gaan gewoon naar een andere planeet, een soort The Twilight Zone," vervolgde ze. "Ik herinner me dat toen het beeld zwart werd, iedereen zo was van: 'Ik weet niet wat ik ermee moet.' En het is het MCU en je wilt enthousiast zijn over wat de toekomst biedt."

Eternals werd begin november alsnog een beetje met een "wat moeten we ermee"-stemming ontvangen. De prijzige Marvel-film deed het naar omstandigheden redelijk aan de bioscoopkassa's, met een opbrengt van ruim $400 miljoen wereldwijd.

NieuwsFilm

meest populair