Nieuwe Morpheus in 'The Matrix: Resurrections' was altijd het plan

Nieuwe Morpheus in 'The Matrix: Resurrections' was altijd het plan

De scenaristen van de film geven uitleg.

David Mitchell en Aleksander Hemon, die samen met Lana Wachowski het script van The Matrix Resurrections schreven, hebben laten vallen dat een nieuwe Morpheus in de film altijd het plan was.

Resurrections is het vierde deel in de franchise, en de eerste die enkel door Lana Wachowski werd geregisseerd. Haar zus Lily koos ervoor niet terug te keren.

Twee bekende gezichten die ook niet terugkeerden voor het vierde deel zijn acteurs Laurence Fishburne (als Morpheus) en Hugo Weaving (als Agent Smith). Weaving kon door zijn drukke schema niet meedoen, waardoor Jonathan Groff de rol (in een andere gedaante) overnam, maar Fishburne werd niet eens gevraagd om terug te keren.

Tijdens een interview met Gizmodo spraken Mitchell en Hemon over verschillende aspecten van The Matrix Resurrections. Toen hen werd gevraagd naar de nieuwe iteratie van Morpheus zeiden ze het volgende:

"Er zat vanaf het begin al een nieuwe versie van Morpheus in het script."

Hoewel veel mensen dus graag Fishburne terug hadden willen zien, was het volgens de makers nooit de bedoeling om hem terug te laten keren. Resurrections speelt zich zo'n 60 jaar na de gebeurtenissen van de derde film af. Fishburne's Morpheus is inmiddels overleden, maar zijn aanwezigheid wordt als een door Thomas Anderson gemaakt programma in leven gehouden. En dat programma heeft toevallig het uiterlijk van acteur Yahya Abdul-Mateen II.

NieuwsFilm

meest populair