James Bond had al vele malen dood moeten zijn

James Bond had al vele malen dood moeten zijn

Wetenschappers hebben er even naar gekeken.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

Wetenschappers hebben het aantal momenten bekeken waarop James Bond om het leven had kunnen komen tijdens zijn werk als 007. No Time to Die werd eerder dit jaar vrijgegeven en is de laatste in de franchise met Daniel Craig in de rol van de geliefde MI6-agent.

De laatste momenten van No Time to Die schreven geschiedenis, want in de laatste momenten kon je zien hoe Bond om het leven kwam bij een raketaanval. Dat nadat hij geïnfecteerd bleek te zijn door de nanobots van Lyutsifer Safin.

Heel vaak in gevaar
Een studie van het Departement van Medische Microbiologie en het Department of Infection Biology in Londen onthullen dat Bond zichzelf behoorlijk vaak in gevaar heeft gebracht.

ScienceDirect schrijft dat 007 vaak dood had kunnen gaan in de films. In de 25 producties die Eon produceerde, blijkt James Bond 86 keer op reis te zijn gegaan naar andere landen. De studie analyseerde vervolgens het aantal factoren dat 'm in gevaar had kunnen brengen, waaronder het feit dat "je slechts tweemaal ziet dat Bond zijn handen wast."

De studie refereert ook naar de liefde van Bond voor martini's en drinkt slechts driemaal in de complete franchise een non-alcoholisch drankje. Hij zal dus behoorlijk uitgedroogd zijn na al die jaren, met name gecombineerd met alle fysieke activiteit die hij onderneemt.

Je zou dus kunnen zeggen dat Bond zichzelf nogal vaak in groot gevaar gebracht heeft!

NieuwsFilm

meest populair