'Mission: Impossible'-ster Tom Cruise brak meer dan 30 ruiten van de Burj Khalifa

Tom Cruise ging los met z'n stunt op de Burj Khalifa.

Mission: Impossible - Ghost Protocol wordt nog altijd gezien als een van de beste delen in de franchise. Hij bevat in elk geval een van de meest opwindende actiescènes, op de Burj Khalifa in Dubai.

Dat is het hoogste gebouw in de wereld en op die grote hoogte hing Tom Cruise aan een stel draden een levensgevaarlijke stunt uit te voeren. Nu het tien jaar geleden is dat de stunt uitgevoerd werd, blikt regisseur Brad Bird terug.

Stunten op de Burj Khalifa
Brad Bird onthulde tijdens een interview met Radio Times dat er meerdere ramen gebroken werden voor de opnames. Met reden, want om een raam uit het gebouw te verwijderen, moest het stuk gemaakt worden. Dat was nodig voor de opnames.

"Je moest de ramen breken om ze eruit te halen en daarna nieuwe plaatsen. Dat deden we denk ik op iets van vijf plekken en toen we eenmaal begonnen waren, zeiden we: kunnen we er nog een paar doen? Uiteindelijk braken we iets van 35 ruiten. We hebben bijna alles gedaan behalve de super close-up waarin je omhoog kijkt van vlak onder Tom. Dat deden we op een reproductie van het gebouw omdat er geen reden is om de moeite te doen als je alleen een close-up maakt."

"Verder hebben we echt alles mogen doen wat we wilden. We mochten de hele scène opnemen en braken uiteindelijk iets van dertig glazen. We bleven maar camerahoeken toevoegen en meer en meer opnemen. Die hele scène aan IMAX-beelden is op dat gebouw opgenomen."

NieuwsFilm

meest populair