Warner Bros. wilde deze 'The Matrix Resurrections'-verhaallijn eigenlijk niet

Warner Bros. wilde deze 'The Matrix Resurrections'-verhaallijn eigenlijk niet

The Matrix Resurrections kreeg een heel meta moment.

Warner Bros. was bezorgd dat een meta-grap in The Matrix Resurrections helemaal verkeerd zou vallen. Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

The Matrix Resurrections is eindelijk in de bioscoop te zien. In de Verenigde Staten althans. Hier in Nederland moeten we tot ergens volgende week wachten op de release, als de film tenminste uitkomt.

The Matrix Resurrections-grap
The Matrix Resurrections volgt Thomas Anderson, die ook wel bekend staat als Neo in de The Matrix-franchise. Anderson is nu een videogame-ontwikkelaar die bekend staat om het spel The Matrix, waarin de hoofdpersoon Neo dezelfde reis doormaakt als hij in het 'echt' deed.

De film The Matrix Resurrections maakt van de andere producties iets andere media. Dat biedt heel wat ruimte voor grappen over de media-industrie en hoe deze omgaat met vervolgfilms.

Er zit er een tussen waar Warner Bros. zich even zorgen over maakte. "The Matrix Resurrections opent met de onthulling dat Thomas Anderson een groot gamingbedrijf leidt, dat de games - niet de films - maakte die The Matrix heten," aldus co-schrijver David Mitchell in een interview met io9. "En nu wil het moederbedrijf, Warner Bros., een vierde game en die wil hij niet maken. Het voelt natuurlijk heel sterk als een commentaar dat de persoonlijke gevoelens van de Wachowski's over het maken van deze film reflecteert. Dus we vroegen van Warner Bros. hoe het daar in stond."

De filmstudio ging natuurlijk akkoord, aangezien de grap uiteindelijk in de film zit.

NieuwsFilm

meest populair