'Spectre' had oorspronkelijk een mindblowing plottwist voor Ralph Fiennes' M

De acteur zelf hield dat (gelukkig?) tegen...

Arjen Rooseboom 31 december 2021 14:04 in Algemeen
Ralph Fiennes nam in 2012 de rol van 'M' (de baas van Brits geheim agent James Bond) over van Judi Dench. Hij vertolkte het personage opnieuw in Spectre (2015) en onlangs weer in No Time To Die.

Vanaf de eerste film is 'M' een belangrijk personage in de franchise gebleven. De hoogste officier van MI6 gaf 007 altijd diens opdrachten.

De reeks dook dieper in het leven van 'M' tijdens het Dench-tijdperk en met Fiennes kreeg het personage ook veel meer te doen qua actie.

Geen protagonist, maar antagonist
Nu onthult de 59-jarige Fiennes dat een vroege scriptversie van Spectre met het idee speelde om zijn 'M' aan het eind te veranderen in opperschurk Ernst Stavro Blofeld, voordat Christoph Waltz werd gecast.

Tijdens een optreden op de 'Happy Sad Confused'-podcast vertelt Fiennes dat hij letterlijk verbaal gevochten heeft met regisseur Sam Mendes:

"Ik zei dat ik niet M ging spelen om vervolgens om te draaien en ineens de slechterik te worden. M is nooit de slechterik, punt uit. Dus ik had daar behoorlijk intense discussies over met Sam".

Hij was duidelijk een traditionalist en wilde absoluut niks weten van de plotwending. Het script werd aangepast en Waltz kwam in beeld als ene Franz Oberhauser, maar fans wisten toen al genoeg.

Uiteindelijk was er natuurlijk nog de mysterieuze 'C' van Andrew Scott die een mol binnen MI6 bleek te zijn. Wellicht dat de gaaf klinkende plannen in de toekomstige herstart alsnog uitgevoerd kunnen gaan worden.

NieuwsFilm