'The King's Man' knipoogt respectvol naar 'James Bond'-tijdperk van Roger Moore

'The King's Man' knipoogt respectvol naar 'James Bond'-tijdperk van Roger Moore

Hij kan trots zijn...

De Kingsman-franchise van Matthew Vaughn heeft altijd al subtiele verwijzingen gehad naar de James Bond-franchise (bijvoorbeeld Ralph Fiennes), maar The King's Man doet wel twee hele directe.

Hoewel de nieuwste inzending zich tijdens de Eerste Wereldoorlog afspeelt, slaagt de prequel erin om tijdens de explosieve finale een dubbele toespeling te maken op de avonturen van Roger Moore.

For Your Eyes Only
Aan het eind verneemt oprichter Orlando (Fiennes), de hertog van Oxford, dat de schurkenbasis is gevestigd op een berg in de Zwitserse Alpen.

Met één bewaakte lift als enige manier om toegang te krijgen, besluit hij er met zijn tweedekker overheen te vliegen en dan te parachutespringen op de top. Dit plan mislukt echter gigantisch door te harde windvlagen.

Orlando's parachute stuurt hem naar de zijkant van de berg, waar hij met klimuitrusting moet improviseren alsnog om de berg zelf te beklimmen.

The Spy Who Loved Me
Uiteindelijk staan Orlando en The Shepherd tegenover elkaar op de top van de berg en na een fel duel klampt de schurk zich letterlijk vast aan het leven door Orlando's sjaal te grijpen terwijl hij op het randje bungelt.

Met een laatste kwinkslag scheidt Orlando de sjaal in een enkele snelle beweging, waarna The Shepherd definitief naar zijn ondergang stort.

The King's Man werd al diverse keren uitgesteld vanwege de coronapandemie, maar moet in januari dan eindelijk verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair