'Shang-Chi' legt het op Disney+ af tegen een verrassende titel

'Shang-Chi' legt het op Disney+ af tegen een verrassende titel

Encanto doet het beter.

Waar Netflix tegenwoordig eens in de zoveel tijd zijn successen viert door het aantal uren dat kijkers naar een film of serie gekeken hebben te delen, doen streamingdiensten als HBO Max, Disney+ en Prime Video dat nog niet. Dus moeten we het hebben van cijfers van derden.

Samba TV is een van de partijen die prima werk verricht als het aankomt op het uitzoeken van de streamingcijfers. Daarvoor maakt het gebruik van software die het zelf ontwikkeld heeft en op veel televisies in de Verenigde Staten heeft staan. Uit die cijfers blijkt een interessante statistiek ten aanzien van een nieuwe release op Disney+.

Groot succes Shang-Chi
Samba meldt dat 2 miljoen Amerikaanse kijkers gekeken hebben van Encanto tijdens het eerste weekend dat de film op Disney+ te streamen was.

Dat is behoorlijk wat meer dan Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings in diezelfde periode wist te interesseren: 1,7 miljoen kijkers. De Marvel Cinematic Universe-film was daarna wekenlang wel bovenaan het meest-bekeken-lijstje te zien.

Shang-Chi bleek goed voor een box office van 432 miljoen dollar. Encanto leverde in totaal 200 miljoen dollar op.

In Encanto volg je een jong Colombiaans meisje die de enige van haar gezin is die geen magische krachten heeft. Maar zij blijkt de sleutelfiguur in het redden van haar familie.

NieuwsFilm

meest populair