Hoe groot is de kans op een inslag zoals in 'Don't Look Up' van Netflix?

Hoe groot is de kans op een inslag zoals in 'Don't Look Up' van Netflix?

Wordt de Aarde straks verwoest?

Als je Netflix-film Don't Look Up gezien hebt sinds deze vorige week online gezet werd, is de kans groot dat je je af vraagt: kan dit echt gebeuren? Zou een komeet de Aarde kunnen raken, en iedereen uit kunnen roeien?

Het goede nieuws: waarschijnlijk niet. Maar het slechte nieuws: de komeet die in Don't Look Up richting de Aarde wentelt, is een metafoor voor klimaatverandering dat ons op dit moment in ramp tempo richting een grote ramp duwt.

Don't Look Up
Dr. Amy Mainzer sprak met Yahoo! over de mogelijkheid dat de gebeurtenissen in Don't Look Up echt plaats zullen vinden. Ze noemde het "heel erg onwaarschijnlijk".

"het goede nieuws is dat zo'n grote gebeurtenis zoals je die in de film ziet, niet heel regelmatig kan gebeuren, want wij zijn er," aldus de astronoom die als adviseur meewerkte aan de film van Netflix.

"Als zoiets regelmatig voor zou komen, als je 't vergelijkt met de tijdspanne waarin mensen op Aarde zijn, nou dan zouden we er niet zijn. De laatste keer dat zoiets groots gebeurde, roeide de komeet de dinosaurussen 65 miljoen jaar geleden uit. Dus we weten dat dit niet vaak voor komt. Kleinere gebeurtenissen natuurlijk wel en dat is de reden waarom we daar ook echt naar moeten zoeken."

NieuwsFilm

meest populair