'The King's Man' verwijst naast James Bond ook subtiel naar Harry Potter

En het is niet alleen de verbindende acteur...

Ondanks dat de film geen expliciete connectie heeft met de franchise, maakt prequel The King's Man mogelijk niet alleen subtiele verwijzingen naar Roger Moore's tijdperk als 007, maar ook naar Harry Potter.

The King's Man speelt zich ongeveer 100 jaar vóór de eerste Kingsman-film af en toont hoe de geheime organisatie werd opgericht en het opneemt tegen tegen een groep van de ergste tirannen en criminele meesterbreinen uit de geschiedenis.

Ondanks zijn vroege 20e-eeuwse setting en (iets) meer geaard verhaal, laat The King's Man schijnbaar een subtiele easter egg naar de Wizarding World vallen.

Een van de hoofdpersonen is oorlogsveteraan Orlando Oxford, die met tegenzin een spion wordt in de Eerste Wereldoorlog, ondanks dat hij een pacifist is. De rol wordt gespeeld door Ralph Fiennes.

Opzettelijk of toeval
Tijdens een rustigere scène praat Orlando met zijn zoon Conrad over zijn oorlogservaringen. Hij legt uit waarom hij een pacifist is, want telkens als hij iemand in het veld doodde, had hij het gevoel dat er een stukje van zijn ziel stierf.

Hoewel de regel volledig past en logisch is voor het personage, is het wel heel toevallig dat de oppervijand van Harry Potter, Lord Voldemort, letterlijk zijn ziel in stukken scheurt terwijl hij moordt. En Lord Voldemort werd in de laatste hoofdstukken gespeeld door...? Ralph Fiennes.

NieuwsFilm

meest populair