Slechtste Bond-film EN slechtste Bond-performance gaan beiden naar dezelfde titel

Slechtste Bond-film EN slechtste Bond-performance gaan beiden naar dezelfde titel

Die twijfelachtige eer is voor...

De 20e Bond-film Die Another Day, het laatste optreden van Pierce Brosnan als de beroemde Britse geheim agent 007, kreeg toentertijd behoorlijk wat kritiek te verduren.

Het zou tegen het cartooneske aan schuren en het verhaal werd wel heel erg afhankelijk van de gadgets die ook steeds absurder werden.

De inzending wordt beschouwd als één van de laagste in de franchise. De titelsong werd nog enigszins positief ontvangen, maar dat kan niet gezegd worden van diens performer.

Ongemakkelijk
Want het cameo-optreden van zangeres Madonna staat toch wel bekend als het meest waardeloze van de hele film.

Ze speelt schermlerares Verity die word voorgesteld aan Bond. In plaats van professioneel te blijven, barst hun korte uitwisseling van de seksuele toespelingen die zelfs voor een Bond-film ongepast zijn.

Verity opent met "Ik zie dat je goed met je wapen omgaat", verwijzend naar Bond zijn schermvaardigheden. Die antwoordt met een eigen grap en gaat verder met het vastbinden van haar outfit omdat het lijkt alsof ze "ongedaan is gemaakt".

Hoewel de scène nog steeds de klassieke stijl heeft, voelt deze meer geforceerd en misplaatst aan vanwege de hoeveelheid verhaalinformatie die onmiddellijk daarna komt.

Het geheel is ronduit ongemakkelijk om te aanschouwen, zeker met twee mensen die nota bene ervaring hebben voor een camera.



NieuwsFilm

meest populair