Amerikaanse Netflix-kijkers zijn ineens gek op deze draak van een film met Nicolas Cage

Amerikaanse Netflix-kijkers zijn ineens gek op deze draak van een film met Nicolas Cage

Ze hebben behoefte aan rampscenario's...

Nicolas Cage heeft gedurende zijn lange en illustere carrière in een aantal klassieke films gespeeld, tal van succesvolle en helaas ook een hoop VOD-meuk. Toch blijft de acteur zeer geliefd onder fans.

Maar soms vraag je je echt af waarom Cage in vredesnaam zijn handtekening onder bepaalde projecten zet, zoals het serieus bedoelde, maar onbewust lachwekkende Knowing uit 2009.

Niet dat de apocalyptische mystery-thriller van Alex Proyas (I, Robot) een flop was. Integendeel, deze verdiende $185 miljoen dollar aan de box-office op een budget van $50 miljoen dollar.

In feite was het allemaal redelijk intrigerende sciencefiction, totdat de derde akte van start ging waar het verhaal steeds onlogischer werd en volstrekt belachelijke richtingen insloeg.

Samenvatting
Cage speelt de vader van een jongen die in een 50 jaar eerder begraven document een code ontrafelt welke nauwkeurig grote rampen door de eeuwen heen voorspelt. Om tot de climax te komen, explodeert het verhaal uiteindelijk in een bal van onbedoeld hilarische situaties.

Toch hebben abonnees van streamingplatform Netflix in de VS zich massaal verzameld om Knowing weer eens een kans te geven, aangezien de film de afgelopen dagen omhoog schoot in de Top-10 van 'best bekeken titels'.

NieuwsFilm

meest populair