'Spider-Man: No Way Home' gaat daadwerkelijk voor het onmogelijke

'Spider-Man: No Way Home' gaat daadwerkelijk voor het onmogelijke

De Oscar voor Beste film voor de Marvel-film?

Welke Oscar hopen Sony Pictures en Marvel Studios met Spider-Man: No Way Home te winnen? Denken ze aan de Oscar voor Beste scenario, voor Beste mannelijke hoofdrol of denken ze echt kans te maken op de hoofdprijs, de Oscar voor Beste film?

Het lijkt erop dat de studio's mikken op het hoogst haalbare. De Oscarcampagne voor de enorm succesvolle superheldenfilm is namelijk gestart. Er zijn affiches opgedoken voor de 'For Your Consideration'-campagne.

Op de affiches zijn enkele quotes van recensenten te lezen en staat de toevoeging "in alle categorieën inclusief Beste film". Het lijkt er dus op dat Sony en Marvel rekenen op de nodige nominaties die op 8 februari worden onthuld.

Oscarkansen voor superheldenfilms
De kans dat een superheldenfilm de Oscar wint, is vrij klein. Nog nooit won een film in het genre de topprijs. Joker en Black Panther waren even geleden het dichtstbij met nominaties voor Beste film. Of je zou Birdman willen zien als een superheldenfilm, wat het natuurlijk niet is.

Op 27 maart vindt het jaarlijkse Hollywoodfeest weer plaats. Wil je weten welke films waarschijnlijk meer kans maken op Beste Film, lees dan het artikel via de link.



NieuwsFilm

meest populair