Eerste recensies 'Peacemaker': gewelddadig vermaak of onzin?

Eerste recensies 'Peacemaker': gewelddadig vermaak of onzin?

Het vervolg op The Suicide Squad.

Afgelopen zomer verscheen The Suicide Squad in de wereldwijde bioscoopzalen en binnenkort verschijnt op HBO Max de serie Peacemaker, een spin-off rond het personage van acteur John Cena (Fast & Furious 9, Vacation Friends). Nu zijn de eerste recensies online verschenen.

Uiteraard is dit een serie, en deze eigenlijk hoort dit thuis op onze dochter SerieTotaal.nl. Door de connectie met de grote superheldenfilms stippen we de ontvangst op Rotten Tomatoes toch even aan. Want doet de serie recht aan het vermakelijke The Suicide Squad van James Gunn, schrijver en regisseur van vijf afleveringen van Peacemaker?

Sterk ontvangst op Rotten Tomatoes
Op het moment van schrijven staat de R-rated superheldenserie op een mooie 89 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, na acht recensies.

"Peacemaker raakt je, althans degenen die vatbaar zijn om erin te geloven. Maar zelfs als we dat toelaten, en Gunns stevige visie op komedie, bereikt het ook niet helemaal zijn doel," aldus Brian Lowry van CNN.com.

En Carly Lane van Collider: "De spin-offserie van het personage... lijkt gedwongen om elk onbeschaamd koelbloedig aspect terug te halen dat Cena zo vermakelijk maakte op het witte doek."

Onbeschaamde parodie op superheldenseries
"Ondanks alle schijnbewegingen van de serie naar controverse, kleurt deze goed binnen de lijnen die door zijn voorgangers zijn uitgezet. Dat is niet helemaal in zijn nadeel - het maakt Peacemaker eerder vertrouwd dan uitdagend," voegt Angie Han van Hollywood Reporter.

"Een onbeschaamde parodie op superheldenseries die op zich ook een behoorlijk goede superheldenserie is," meent Alan Sepinwall van Rolling Stone.

Op 13 januari start Peacemaker op HBO Max. Op dit moment is die dienst niet in Nederland zomaar aan te zetten. De fans zullen dus even een paar maanden geduld moeten hebben.



NieuwsFilm

meest populair