Nieuwe Brad Pitt-film 'Bullet Train' is niet eens zo duur

Brad Pitt's nieuwe vehikel kost maar 90 miljoen dollar.

Jim Pedd 6 januari 2022 07:05 in Algemeen
Sony geeft naar verluidt een kleine 90 miljoen dollar uit om de aankomende actiefilm Bullet Train met hoofdrolspelers Sandra Bullock en Brad Pitt te maken.

De film wordt geregisseerd door David Leitch, die een indrukwekkend CV wat actiefilms betreft heeft opgebouwd. De film Bullet Train zit vol A-lijst sterren en is gebaseerd op het boek Maria Beetle uit 2010 van de Japanse schrijver Kotaro Isaka. Het script komt van de hand van Zak Olkewicz.

Bullet Train
Het verhaal van Bullet Train draait om vijf moordenaars die vast komen te zitten op een Japanse Shinkansen, ook wel een Bullet Train. Het blijkt dat hun individuele missies allemaal aan elkaar verbonden zijn.

De filmrelease stond een stuk eerder gepland, maar werd uitgesteld en staat nu gepland voor release halverwege juli 2022.

Variety meldt dat de film helemaal niet zo duur is als je zou denken, met een budget van slechts 90 miljoen dollar. Dat verbaast vooral doordat sterren als Pitt en Bullock gewoonlijk duur genoeg zijn om een budget van minimaal twee nullen te garanderen.

Dat Sony deze actiefilm, vol grote Hollywood-sterren kan maken voor 90 miljoen dollar, terwijl er ook heel wat visuele effecten in zitten, is indrukwekkend.

NieuwsFilm