Netflix heeft er een behoorlijk stevige concurrent bij

Netflix heeft er een behoorlijk stevige concurrent bij

HBO Max doet het bijzonder goed.

HBO en HBO Max rondden 2021 af met wereldwijd een nette 73,8 miljoen abonnees. Dat onthulde WarnerMedia-moederbedrijf AT&T in een bericht op woensdag.

Het cijfer overtreft de verwachtingen en zelfs het doel van het bedrijf, dat mixte op 70 tot 73 miljoen abonnees in 2021. De kans is groot dat dit mede komt door de robuuste en toffe content die de streamingdienst aanbiedt, waaronder films als Dune en The Matrix Resurrections.

HBO Max is populair
Het aantal abonnees dat AT&T onthulde, is exclusief gratis proefperiode, basic en Cinemax-abonnees. In de Verenigde Staten gaat het verder om mensen met een HBO Max of HBO account.

Volgens WarnerMedia CEO Jason Kilar komen deze cijfers voort uit de bijzondere groei die voortkomt uit de première van nieuwe content, uitbreiding van HBO Max naar nieuwe markten en toevoegingen aan het product rond de gebruikerservaring.

Het is hier in Nederland nog even wachten op HBO Max, maar de bedoeling is dat de boel dit jaar nog beschikbaar is. We weten alleen nog niet tegen welke prijs en met welk aanbod, al komt bijvoorbeeld een hitserie als Friends op de streamingdienst en dat was jarenlang de meest populaire serie op Netflix.

Dankzij dit hoge aantal abonnees, gaat HBO Max richting de groten der Aarde. Netflix is de grootste streamingdienst met 214 miljoen abonnees, gevolgd door Prime Video met 175 miljoen abonnees. Dan is er Disney+ met 118,1 miljoen betalende leden. HBO Max is de volgende op het lijstje, gevolgd door Peacock (54 miljoen) en Paramount+ (48 miljoen).

NieuwsFilm

meest populair